Barco neemt volledige controle over laserprojectie-dochter

Tom Cassauwers
Leestijd: 1 minuut

Barco neemt één van haar dochterondernemingen, Cinionic, volledig in handen. Tot voor kort was de in laserprojectie gespecialiseerde speler een joint venture met het Chinese China Film Equipment. Met de inlijving van Cinionic wil Barco verder inzetten op de markt voor cinemaprojectoren. Een oudere generatie lampprojectoren staat volgens het Belgische bedrijf klaar om vervangen te worden door de nieuwere laserprojectoren van Cinionic.

De door Cinionic geproduceerde Barco Series 4 SP4K-P laserprojector die in oktober werd geïntroduceerd.

Na de transactie zullen de activiteiten van Cinionic geïntegreerd worden in de business unit Cinema van Barco. Deze businessunit zal geleid worden door Gerwin Damberg. De huidige ceo van Cinionic, Wim Buyens, blijft ondertussen bij Barco.

Details over de overeenkomst met China Film Equipment worden niet vrijgegeven. Barco sloot in 2011 een joint venture af met deze aan de Chinese overheid verbonden verdeler van filmuitrustingen. China Film Equipment bezit 51% van de aandelen, Barco 49%. De joint venture, CFG Barco, bezat op zijn beurt aandelen in Cinionic, die dus indirect bij China Film Equipment terechtkwamen. CFG Barco zal blijven instaan voor de verspreiding van Barco-projectoren in China. Daarbuiten verdwijnt echter de Chinese invloed.