Atom-controller Aaeon voor machineautomatisering

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Aaeon introduceert de AEC-6911, een embedded controller met een 1,6 GHz Intel Atom N270-processor en een Sodimm-socket voor maximaal 2 Gbyte DDR2-SDRam. De besturing is de eerste in de nieuwe Boxer α-lijn, die de Boxer-familie naar de machinebouw brengt. De combinatie van efficiënte warmteafvoer, kleine omvang, uitbreidbaarheid en ventilatorloos ontwerp maakt de AEC-6911 geschikt voor robuuste toepassingen in bijvoorbeeld bewaking, fabrieksbesturing en testinstrumentatie.

Het I/O-arsenaal bestaat uit twee Gigabit Ethernet-interfaces, vier seriële aansluitingen en vier USB 2.0-poorten. Voor gegevensopslag is er een Compactflash-socket en een slede voor een Sata-IDE-harddisk. Op multimediagebied biedt de AEC-6911 uitgangen voor audio, tv en VGA. Uitbreiding is mogelijk via twee PCI- en twee PCMCIA-sloten. De controller is beschikbaar met Red Hat Linux, Windows CE 5.0, XP Embedded of XP Professional.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content