Assembléon-feeder slikt plastic 01005-tapes van 4 mm

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Assembléon heeft een nieuw toevoerstation geïntroduceerd waarmee de pak-en-plaatsers uit zijn A-serie 01005-componenten betrouwbaarder kunnen neerzetten. De ITF3 kan overweg met de nieuwe W4P1-tape, die de International Electrotechnical Commission heeft gestandaardiseerd onder nummer IEC 60286-3-2: type VI. Deze is volledig van plastic, zodat er geen papierstof ontstaat dat slechte soldeerverbindingen kan veroorzaken. Met zijn breedte van 4 mm zorgt de antistatische tape bovendien voor 75 procent minder afval dan de traditionele 8 mm tapes met een 2 mm pitch.

De steeds vaker gebruikte chipcomponenten van 01005-formaat zijn slechts 0,4 mm lang en 0,2 mm breed. Dat is te klein om ze netjes in het gelid te krijgen op een papieren W8P2-tape, met als gevolg een hoger risico op misgrepen en misplaatsingen. Daarnaast komen er papiervezels vrij als de feeders de bescherming van de tape trekken en als de nozzles in de tape drukken om de componentjes eraf te pakken. Plastic heeft dit risico niet, maar kan bij een breedte van 8 mm terugveren als het wordt beroerd door de zuigmondjes. Het nieuwe W4P1-formaat van 4 mm is een stuk stugger.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login