ASML-personeelsbestand groeit, aantal tijdelijke werknemers vermindert

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

In 2019 nam ASML 2219 nieuwe medewerkers in dienst, waarmee het totale personeelsbestand op 24,9 duizend fte komt. Het aantal medewerkers op de loonlijst steeg met 3175 tot 23.219. Daarentegen is het aantal uitzendkrachten bijna gehalveerd tot 1681, na een gestage toename in de afgelopen drie jaar. Het verloop daalde naar 4,3 procent in 2019, tegenover 4,7 procent in 2018. Om de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten, biedt het bedrijf uit Veldhoven meer vaste contracten aan zowel nieuwe als tijdelijke medewerkers, wat de daling van het aantal tijdelijke medewerkers verklaart.

Topman Peter Wennink stelt dat het aan boord brengen van nieuwe collega’s een belangrijke uitdaging is geweest. ‘We hebben verbeteringen aangebracht in ons arbeidsmarktprogramma, onze wervingsstrategie, onze processen en onze programma’s voor werknemersbetrokkenheid.’ Toch constateren werknemers ook inefficiënties, die het gevolg kunnen zijn van de snelle groei van ASML. Wennink: ‘We erkennen dat een snel groeiend bedrijf als het onze voortdurend moet werken aan het eenvoudig en transparant houden van de organisatie.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login