ASML heeft groeipijn (net) onder controle

Alexander Pil
Leestijd: 4 minuten

Hoe gaat ASML om met de onstuimige groei van de organisatie? Jelm Franse, manager mechanische ontwikkeling, geeft antwoord.

Het is geen geheim dat ASML al jaren continu op zoek is naar nieuwe medewerkers. Zeker sinds het bedrijf is gestart met de ontwikkeling van de volgende generatie euv-scanners, de high-na-systemen, zijn de engineers nauwelijks aan te slepen. Op dit moment verschijnen er elke maand vijftig tot honderd nieuwe namen op de loonlijst van ASML Development & Engineering. En dat zijn alleen de ontwikkelaars; bedrijfsbreed gaat het om minstens het dubbele. Het Veldhovense ontwikkelapparaat is weliswaar zo’n vijfduizend man sterk, maar al die nieuwe medewerkers moeten wel netjes in de organisatie worden geïntegreerd.

‘Natuurlijk is het een uitdaging om alle nieuwe mensen goed te laten landen’, stelt Jelm Franse, directeur van de ASML-afdeling voor mechanische ontwikkelingen. ‘Als ze hier komen binnenlopen – sommigen recht vanuit de schoolbanken, sommigen van andere bedrijven – moeten ze eerst onze manier van werken leren kennen. ASML is het afgelopen decennium bovendien uitgegroeid tot een veelkoppige organisatie die niet makkelijk te doorgronden is. Nieuwe medewerkers moeten dus hun weg vinden in de organisatie en een netwerk opbouwen. Ten slotte moeten we ze bijspijkeren op technische zaken die soms heel specifiek voor ASML zijn.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login