ASML eist verkoopverbod Nikon-camera’s in VS (update)

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASML en Carl Zeiss draaien de duimschroeven bij Nikon aan: op hun verzoek zijn toezichthouders in de Verenigde Staten een onderzoek gestart naar digitale camera’s van Nikon. Als de klacht gegrond wordt verklaard, kunnen de autoriteiten de import en verkoop van de toestellen verbieden.

Nikon maakte eind april bekend ASML en Zeiss aan te klagen voor patentinbreuk rondom immersielithografie. Die zetten daarop onmiddellijk de tegenaanval in met een eigen zaak, die is gebaseerd op patenten voor digitale camera’s.

Update: Nikon stelt in een reactie dat instelling van het onderzoek gebruikelijk is nadat een klacht is ingediend. Het Japanse bedrijf laat weten dat het ‘graag tegenover de ITC zal aantonen dat het geen inbreuk maakt op de intellectuele eigendommen van ASML of Zeiss’. Ook benadrukt Nikon dat ASML en Zeiss de octrooien duidelijk hebben ingekocht als ‘vergeldingstactiek’.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login