ASMI blijft beter presteren dan de markt

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Terwijl de halfgeleiderapparatuurmarkt een dipje doormaakt, heeft ASM International zijn eigen Q1-voorspellingen overtroffen door een omzet van 249 miljoen euro te realiseren. Dat is een stijging van 56 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en slechts een lichte daling in vergelijking met het laatste kwartaal van 2018. Het bedrijf meldde ook een sterke orderintake van 235 miljoen euro. Het nettoresultaat bedroeg 49,4 miljoen euro.

ASMI verwacht in het lopende kwartaal vergelijkbare resultaten te kunnen neerzetten. ‘Voor 2019 zijn de algemene verwachtingen nog steeds dat de markt voor waferfabapparatuur met 15 tot 20 procent zal slinken. De segmenten voor logic en foundry zullen in vergelijking met de geheugenmarkt naar verwachting in 2019 gezond draaien. Op basis van dit marktbeeld verwachten we in 2019 duidelijk beter te presteren dan de markt voor waferfabapparatuur’, stelt ASMI in een persbericht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login