Applied Materials nog altijd in mineur

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het vierde fiscale kwartaal (dat eindigde op 27 oktober) heeft Applied Materials een omzet geboekt van 1,65 miljard dollar. Dat is dik 15 procent minder dan in zowel het kwartaal ervoor als in het vergelijkbare kwartaal van 2012. De gekelderde omzet vertaalde zich in een omslag van een nette winst naar een stevig verlies. Applied leverde in het vierde kwartaal maar liefst 515 miljoen dollar is.

Het tegenvallende vierde kwartaal heeft zijn weerslag op het toch al niet fantastische jaar van Applied Materials. Voor het fiscale jaar 2013 komt het bedrijf uit op een omzet van 7,5 miljard dollar, liefst 14 procent minder dan in 2012. De nettowinst is wel gestegen, van 109 naar 256 miljoen euro.

’Dit is een overgangsjaar geweest voor Applied Materials omdat we een meer competitief bedrijf smeden, overhead reduceren, de investeringen in productontwikkeling opvoeren en momentum genereren voor winstgevende groei‘, aldus topman Gary Dickerson. ’Als we naar 2014 kijken, verwachten we sterkere investeringen van onze klanten uit de halfgeleider- en de displayindustrie. Ook technologische veranderingen in transistors en geheugens zullen ons in de kaart spelen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login