Amper helft Belgische techbedrijven zet in op extra kwaliteitstests

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Veel Belgische techbedrijven dragen kwaliteitscontrole hoog in het vaandel, maar evenzeer kunnen anderen nog grote stappen zetten op dit gebied. Dat blijkt uit een onderzoek van branchevereniging Sirris. Zo laat bijna de helft van de ondervraagde bedrijven het potentieel van extra kwaliteitstests onbenut.

Sirris organiseerde een enquête onder zijn klanten en leden, maar ook via sociale media. Het doel: nagaan hoeveel bedrijven uit de Belgische technologische industrie inzetten op kwaliteitscontrole via tests en hoe. Aan de relatieve en comparatieve studie namen 144 bedrijven deel.

Door de jaren heen is kwaliteitscontrole een prioriteit geworden voor Belgische techbedrijven. Vandaag gebeurt dat vooral aan de hand van certificaten. Zowat 7 op de 10 ondernemers checkt bijvoorbeeld steevast of hun materialen en componenten wel de nodige certificaten bezitten. Nog beter: ruim de helft voert extra kwaliteitstests uit. Maar dat betekent tegelijk dat bijna de helft die (nog) niet organiseert en enkel op certificaten vertrouwt – of zelfs die vorm van kwaliteitscontrole achterwege laat.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login