AMK kiest Ethercat op zijn Amkamac-motioncontrollers

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

AMK breidt zijn besturingen en servodrives uit met Ethercat. AMK koos daarvoor vanwege de lage kosten voor de hardware, de uitmuntende prestaties, het volwassen Sercos-over-Ethercat-protocol (SOE) en de vragen uit de markt. Ethercat krijgt momenteel steeds meer vaart, sinds Beckhoff zijn Ethercat-technologie als open source beschikbaar stelde.

AMK‘s Amkamac-motioncontrollers hebben een geïntegreerde PLC en optionele interface. Amkamac-controllers hebben als besturingssysteem RTLinux en gebruiken Codesys als programmeeromgeving. Codesys levert in Europa de meest wijdverbreide op IEC 61131-3 gebaseerde softwaretools voor automatiseringsdoeleinden. Met Ethercat is het aantal regelaars dat deze controllers kunnen aansturen fors uit te breiden.

Ethercat biedt de mogelijkheid om snelle cyclustijden te realiseren. Een voorbeeldapplicatie is de aansturing van veertig regelaars (met 20 bytes input en output) met tweeduizend digitale I/O-kanalen en tweehonderd analoge I/O-vragen, wat alles bij elkaar een cyclustijd vraagt van slechts 276 µs.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login