AE vergroot mogelijkheden laserafstandsensoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De al langer bestaande laserafstandsensor type 1000 D van AE Sensors is nu ook verkrijgbaar in een uitvoering die werkt op natuurlijke materialen, type 1000 D-T. Afhankelijk van de kleur en reflectie van het doeloppervlak is het bereik op natuurlijke materialen maximaal honderd meter. Met deze uitvoering is het mogelijk om op allerlei natuurlijke materialen metingen te verrichten. De uitvoering voor gebruik op reflectoren, de 1000 D-R, heeft een meetbereik tot achthonderd meter. Beide sensoren werken volgens het time of flight-principe met een pulssnelheid van 20 kHz.

Voor het verkrijgen van een hoge nauwkeurigheid wordt de meetwaarde standaard gemiddeld uit vier pulswaarnemingen en teruggebracht tot 5 kHz. In de instellingen kan de middeling nog verder worden doorgevoerd. De waardes zijn reproduceerbaar tot op 0,5 mm.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content