Accenture steekt half miljoen in Robovalley

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Accenture en Robovalley, een innovatiehub voor robotica in Delft, hebben een vijfjarige samenwerking aangekondigd, gericht op de ontwikkeling van de nieuwe generatie roboticatechnologie. Accenture investeert 500 duizend euro en wordt hiermee kroonpartner van Robovalley. Met de investering worden internationaal onderzoek, internationale kennisontwikkeling en -deling mogelijk gemaakt.

Als onderdeel van de samenwerking en ter versterking van de kunstmatige intelligentie-activiteiten van Accenture voeren Accenture en Robovalley gezamenlijk onderzoek uit op het gebied van robotica. Doel hiervan is het ontwikkelen van best practices om robotica te implementeren in grote organisaties. Dit omvat tevens het ontwikkelen van proof of concepts en mogelijke gebruikerscases voor verschillende sectoren. Ook willen beide partijen innovatieworkshops met klanten faciliteren om nieuwe roboticatoepassingen te verkennen, die de arbeidscapaciteit verhogen en nieuwe groeimogelijkheden creëren.

‘De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan razendsnel’, zegt Frank Rennings, technologiedirecteur van Accenture Nederland. ‘Organisaties zien het belang ervan hoe het voor een vierde industriële revolutie gaat zorgen. Ze maken hun bedrijfsvoering met roboticatechnologie efficiënter en verbeteren hun klantenservice. Wij geloven vanuit open innovatie sterk in Robovalley en de krachtenbundeling van onderzoek, ondernemers en start-ups op een plek. De samenwerking helpt ons innovatie versnellen en nieuwe toepassingen sneller naar de markt te brengen. Ook kunnen we onze klanten nu meenemen naar Robovalley om de laatste ontwikkelingen zelf te ervaren, en bovenal om te inspireren.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login