ABB koopt Additive Industries-machine voor 3D-productie reserveonderdelen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na een uitgebreide marktevaluatie heeft ABB Turbocharging besloten te investeren in het Metalfab1-platform van Additive Industries. Met dit industriële AM-productiesysteem voor metaal gaat ABB op aanvraag reserveonderdelen printen voor zijn turboladers van 500 kW tot 80+ MW voor diesel- en gasmotoren. De twee partijen optimaliseren samen het geïntegreerde proces om het traditionele gieten te vervangen door additieve productie.

ABB heeft meer dan 200 duizend turbocompressoren geïnstalleerd, onder meer voor scheepsmotoren, diesellocomotieven en noodstroomopwekking. De levertijd van de duizenden verschillende reserveonderdelen kan vanwege het relatief trage gietproces oplopen tot negen weken. Om toch de beschikbaarheid te kunnen garanderen, moet ABB een groot aantal componenten op voorraad houden. Met het Metalfab1-platform kunnen de doorlooptijden voor de productie van reserveonderdelen worden teruggebracht tot een week.

‘In Additive Industries hebben we een partner gevonden die niet alleen begrijpt wat er nodig is om 3D-metaalprinten in een industriële omgeving te gebruiken, maar die ook onze passie deelt voor digitale technologieën zodat we de service aan onze klanten continu kunnen verbeteren’, aldus Egon Seegers, manager Service Parts van ABB Turbocharger.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login