Aalberts groeit vier procent

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Industrieconcern Aalberts Industries heeft in het eerste halfjaar een omzet geboekt van 1,05 miljard euro. Dat is een stijging van vier procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het nettoresultaat steeg van 73 naar 79 miljoen euro.

‘Naast de autonome groei hebben we de marktpositie ook kunnen versterken door acquisities in klimaatcontrole in Noord-Amerika, Nexus, en Europa, Flamco’, aldus Aalberts-topman Wim Pelsma. Door het uitstaande bod op coatingspecialist Impreglon verwacht de directeur. ‘De komende periode blijft onze focus gericht op versterking van de marktposities dichtbij de eindgebruiker, een continue verbetering van de marketing- en verkoopaanpak en verdere implementatie van projecten die de efficiency, winstgevendheid en het rendement op het geïnvesteerde kapitaal verhogen. Door deze focus en een goede orderpositie verwachten we verdere vooruitgang te boeken in 2014 en de jaren daarna.’

De markten voor de divisie Industrial Services lieten een gemengd beeld zien. De activiteiten in de Duitse automobiel- en machinebouwindustrie deden het goed. In de Franse auto- en metalektromarkt waren de omstandigheden nog steeds uitdagend. De productielocaties in Polen en China kenden een tragere start met enige verbetering in het tweede kwartaal. De halfgeleidermarkt liet juist een omgekeerd beeld zien: goed begin, matig einde.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login