5G Hub opent in Eindhoven

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Ericsson en Vodafoneziggo hebben samen met Brainport Development en de High Tech Campus de 5G Hub geopend in Eindhoven. De hub is gevestigd op de HTC en is bedoeld voor bedrijven, startups, overheden en studenten om in samenwerking 5g in de praktijk te brengen. Het innovatieprogramma focust op gezondheid, entertainment, business, sport en cultuur.

In de komende jaren moeten hier tal van nieuwe ideeën en toepassingen ontstaan op het gebied van 5g, zoals fotonica, blockchain en machine learning. De hub is uitgerust met 3,5 GHz-testtechnologie en biedt snelle en ultrakorte reactietijden. Voor een maximale capaciteit kan dit worden gecombineerd met bestaande 4g-frequentiebanden.

Tegen het einde van 2020 hoopt de 5G Hub minstens zes organisaties aan nieuwe toepassingen te laten werken. Tot nu toe hebben ongeveer dertig partijen interesse getoond in samenwerking.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login