24 miljoen voor samenwerking tussen onderzoek en investeerders

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) en staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) trekken 24 miljoen euro uit om kennisoverdracht van onderzoek naar maatschappij en de markt te stimuleren. Investeerders worden aangespoord om startups te steunen die kennis vanuit onderwijsinstellingen industrialiseren. Het geld komt uit de regeling Thematische Technologie Transfer (TTT) en zal worden verdeeld over drie consortia van onderzoeksorganisaties en durfinvesteerders: smart systems, circulaire oplossingen en regeneratieve geneeskunde, die elk 8 miljoen ontvangen.

De technische universiteiten en TNO zullen samen in totaal 16 miljoen euro ontvangen. De helft daarvan is bedoeld voor de samenwerking met Innovation Industries, een investeringsfonds dat zich richt op Nederlandse techstarters, om te werken aan smart systems voor auto’s, thuisrobots en voedselproductie. De andere helft gaat naar de samenwerking met het onafhankelijke NBI Investors, voor optimaal gebruik van grondstoffen.

Het TTT-programma moet onderzoeksorganisaties helpen hun kennis te delen en voorziet kennis-startups van beginkapitaal. De drie consortia werden gekozen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login