2015 was zwaar jaar voor Frencken

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Frencken Group heeft in 2015 een omzet geboekt van 439 miljoen dollar. Dat is 7 procent minder dan in 2014. Onder de streep bleef er 9,6 miljoen dollar over. Ook dat is een daling, van 13 procent.

Vrijwel alle Frencken-divisies moesten een verlies incasseren. De businesssegmenten voor halfgeleiders, medische systemen en analytische oplossingen krompen allemaal. Frencken wijdt dat aan teruglopende orders door slechtere economische condities in Europa en China, en aan een ongunstige ontwikkeling van de euro ten opzichte van de Singaporese dollar (het hoofdkantoor van Frencken Group staat in Maleisië). De tak voor industriële automatisering groeide wel goed: +26,7 procent. Er was vorig jaar meer vraag naar productiemachines voor harde schijven. Ook haalde Frencken recent een klant binnen voor testsystemen voor harde schijven.

Omdat er onzekerheid blijft hangen rond de wereldeconomie verwacht Frencken dat ook 2016 uitdagend zal zijn. In het medisch segment en in industriële automatisering rekent het bedrijf wel op groei.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login