1,5 miljoen voor digitalisering en robotisering Zuid-Holland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De provincie Zuid-Holland verstrekt een subsidie van 1,5 miljoen euro uit het React EU-fonds voor digitalisering en robotisering in het bedrijfsleven. De subsidie wordt uitgereikt aan het project ‘Werk Werkt!’, een samenwerking tussen Stichting Robohouse, Ahold Delhaize, Heineken Supply Chain, TNO, TU Delft en MKB Nederland.

‘Digitalisering en robotisering zijn cruciaal voor de toekomst van het Zuid-Hollandse bedrijfsleven, zowel voor grote als midden- en kleine bedrijven, valt te lezen in een perscommuniqué. ‘De onderlinge fysieke afstand als gevolg van Covid-19 heeft duidelijk gemaakt hoeveel werkprocessen er nog rondom de mens georganiseerd zijn. Hierdoor zijn de noodzaak en mogelijkheden tot het versnellen van de digitale transitie door robotisering actueler dan ooit.’

Het project Werk Werkt! is een samenwerking tussen het grootbedrijf, kennisinstellingen en het mkb voor de automatisering van productieprocessen. Het doel van de samenwerking is het versnellen van digitalisering en robotisering voor onder meer het MKB. Daarbij richt het project zich met name op de sectoren: scheepsbouw, maakindustrie en medische technologie. De partijen werken samen aan drie thematische demonstratieomgevingen om fysieke werkprocessen te digitaliseren, te demonstreren en te toetsen op schaalbaarheid naar de praktijk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login