100 mbo-docenten op stage in technologische industrie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Goed beroepsonderwijs is een verantwoordelijkheid van bedrijven en scholen samen. Dat houdt niet op bij een goede stageplaats voor de student. Alle docenten in het beroepsonderwijs moeten op de hoogte kunnen blijven van de ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Daarom zetten ondernemingen in de technologische industrie de deuren open voor docenten, om ze een kijkje in de keuken te geven. Docentstages zijn voor een mbo-docent een mooie manier om ‚Äėbij de les te blijven‚Äô. Voor FME is goed onderwijs en optimale aansluiting van bedrijven en scholen speerpunt. Daarom biedt FME namens de technologische industrie honderd mbo-docentstages aan. De docentenstages worden opgenomen in het lerarenregister.

De razendsnelle ontwikkelingen in de techniek vragen voortdurend om nieuwe kennis en kunde in het mbo. Door middel van docentenstages worden mbo-docenten op een effectieve en effici√ęnte manier in staat gesteld om hun kennis van alle ontwikkelingen bij te houden. Mbo-docenten kunnen hun (na)scholing laten registeren. Voor de docent telt de stage mee in het lerarenregister. De Mbo Raad en FME werken hiervoor samen met de Onderwijsco√∂peratie, die het register met leraren ontwikkelt. Het project draagt direct bij aan de waardering van docentenstages in de toekomst.

Vanaf 2017 zijn alle bevoegde mbo-docenten in het lerarenregister opgenomen. Docenten hebben zelf zeggenschap over hun beroep en over de kwaliteit van hun onderwijs. Elke vier jaar, aan het eind van de herregistratietermijn, wordt bekeken of voldoende aan bekwaamheidsonderhoud is gedaan. De Onderwijscoöperatie, als vertegenwoordiger van de beroepsgroep, onderzoekt samen met FME, de Mbo Raad en de deelnemende docenten aan welke kwaliteitscriteria een docentenstage moet voldoen om mee te tellen voor herregistratie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login