Kort nieuws

Zwitserse lichtsturingsoplossingen in Sint-Niklase handen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Domoticaspecialist Niko uit Sint-Niklaas heeft M. Züblin overgenomen van oprichter Michael Züblin. Dit familiebedrijf uit het Zwitserse Wallisellen produceert armaturen en detectoren voor lichtsturing, zowel voor woningen als voor commerciële en industriële gebouwen. Behalve in het thuisland heeft het vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Polen. Op de loonlijst staan in totaal 65 namen en de jaaromzet bedraagt ruim twintig miljoen euro. Een overnameprijs hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Niko is gespecialiseerd in componenten voor gebouwautomatisering, van schakelaars tot bedieningssystemen. De groep zetelt in België, Nederland, Denemarken, Frankrijk en Slowakije. Er werken 620 mensen, die samen goed zijn voor meer dan 130 miljoen euro aan inkomsten per jaar. De overname van M. Züblin past in Niko’s streven om een belangrijke positie te verwerven in de Europese markt van detectoren en lichtsturingen. De afgelopen jaren versterkte het bedrijf zich al met twee Deense spelers in dit domein: Servodan in 2008 en Unotech in 2013.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content