Kort nieuws

Zuyd Hogeschool realiseert volcontinue synthese van pv-materiaal

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Onderzoekers van Zuyd Hogeschool en een groot aantal partners hebben een zogenaamde flowreactor ontwikkeld voor de productie van een nanomateriaal dat het rendement van zonnecellen verhoogt. Dit soort nanomaterialen zorgen ervoor dat meer licht bijdraagt aan de stroomproductie van zonnecellen. Mogelijk kunnen ze ook worden toegepast in de glastuinbouw. Dat gaat de Hogeschool Arnhem en Nijmegen onderzoeken.

Met een flowreactor is volcontinue synthese mogelijk, sneller en gecontroleerder dan met batchsystemen. Opgeloste chemicaliën worden al stromend met elkaar in contact gebracht, waarna chemische reacties plaatsvinden. Grondstoffen die de reactor worden ingeleid, komen er als (opgelost) reactieproduct – in dit geval het nanomateriaal  – weer uit. Flowreactoren is de laatste jaren steeds populairder geworden in de chemische en farmaceutische industrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content