Interview

‘Zonder subsidie wordt Holst Centre een ingenieursbureau’

Paul van Gerven
Leestijd: 5 minuten

Verdient Nederland zijn investeringen in Holst Centre terug? Of zijn het vooral buitenlandse bedrijven die er met de buit vandoor gaan? Managing directors John Baekelmans en Ton van Mol geven tekst en uitleg.

Wie het gebouw van Holst Centre op de High Tech Campus binnenkomt, loopt er zo tegenaan: het nieuwe experience center. In een vijftal settings worden toepassingen gedemonstreerd die mogelijk zijn gemaakt op basis van bij Holst Centre ontwikkelde technologie. Een auto met dashboard waarin elektronica en plastic intiem en elegant zijn geïntegreerd, een CO2-sensor die ongezonde lucht in een vergaderruimte detecteert en comfortabel draagbare sensoren om lichaamsfuncties te monitoren: het is maar een greep uit de flexibele elektronica en autonome sensorsystemen die Holst Centre heeft ontwikkeld.

Het experience centre demonstreert de corebusiness van Holst Centre, zo leert een gesprek met de directie. ‘Wat wij hier doen, is toptechnologie ontwikkelen en met deze kennis de Nederlandse economie versterken. In het experience center willen wij ondernemers inspireren om nieuwe markten en producten te verkennen’, legt John Baekelmans uit, managing director van het Imec-deel van Holst Centre. Hij leidt de onderzoeksinstelling samen met Ton van Mol, die het TNO-gedeelte onder zijn hoede heeft.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content