Kort nieuws

Zon en wind bijna de goedkoopste energiebronnen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Tegen 2020 zijn wind- en zonne-energie de goedkoopste energiebronnen in bijna alle delen van de wereld. Dat concluderen analisten van zakenbank Morgan Stanley in een rapport. Het bereiken van het omslagpunt is in de meeste landen niet afhankelijk van beleid, zoals subsidieregelingen, maar het gevolg van economische en technologische ontwikkelingen. Windmolenwieken worden bijvoorbeeld steeds groter dankzij materiaalinnovaties en windmolens daarmee efficiënter. Zonnecellen profiteren van economische schaalgrootte en rendementsverbetering.

De bevindingen van de marktonderzoekers zijn uiteraard goed nieuws voor de inspanningen om klimaatverandering af te remmen. Volgens Morgan Stanley zullen de Verenigde Staten de doelstellingen van het Parijs-akkoord op middellange termijn ruimschoots halen, ongeacht het feit dat president Trump heeft aangekondigd eruit te stappen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content