Tools&Toys

Zigbee-gebaseerde automatiseringsoplossing Meshnetics

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Dresden Elektronik en Meshnetics lanceren samen een Zigbee-gebaseerde automatiseringsoplossing voor huizen, kantoren en industriële faciliteiten. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de 802.15.4/Zigbee-modules Zigbit van Meshnetics en maakt draadloze besturing van belichting en integratie van elektriciteits-, gas- en watermeters mogelijk. Centraal staat de DefZ 300, een draadloze besturingseenheid voor remote control, monitoring en visualisatie van het netwerk en de gegevenstransmissie. De eenheid heeft een 3,5 inch lcd-aanraakscherm, ondersteunt automatische waarschuwingen via sms/GPRS en bezit een geïntegreerde webserver.

Andere componenten zijn de LS8, een Zigbee-gebaseerde lichtschakelaar voor schakelen en dimmen, en de LL1, een controller die alle 230 V-componenten kan schakelen en het vermogenverbruik kan monitoren. Smart metering kan dan weer met de DSI1, een draadloze digitale sensor die kan worden geïntegreerd met de meeste elektriciteits-, water- en gasmeters op de markt. De HM1 kan bovendien worden ingezet voor het meten van warmteverbruik door de temperatuursflow in water continu te monitoren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content