Kort nieuws

Ziekenhuis Salzburg in zee met Agfa

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Salzburger Landeskliniken (SALK) heeft een overeenkomst afgesloten met GWI, een filiaal van Agfa-Gevaert. Tegen het einde van 2006 gaat de Oostenrijkse ziekenhuisgroep zijn huidige infrastructuur vervangen door de Orbis-oplossing van Agfa. Dit pakket bestaat uit het radiologie-informatiesysteem Orbis RIS, het Mortselse PACS-systeem (Picture Archiving and Communication System) en de Impax- en CR-apparatuur voor computerradiografie. Samen met de projectgroep voor radiologie-informatiesystemen van de Oostenrijkse ziekenhuizen werkt Agfa-Gevaert aan een getrapt invoeringsproces voor Orbis. Een voor een zetten de Salzburgers alle essentiële domeinen, met inbegrip van het laboratorium en toegang tot elektronische documentatie, om naar het Mortselse systeem. Het contract, dat ondersteuning en onderhoudsdiensten omvat gedurende vijf jaar, levert Agfa 6,7 miljoen euro op.

Orbis ondersteunt de hoogste kwaliteitsnormen bij de behandeling van patiënten. Het medisch, technisch en verplegend personeel beschikt door het systeem in een mum van tijd over het volledige dossier van een patiënt, inclusief radiografiebeelden en andere gegevens. Dit moet snellere en betere diagnoses en behandelingen mogelijk maken dan met de huidige infrastructuur. Agfa verwacht dat de wachttijden in de Salzburgse ziekenhuizen aanzienlijk gaan verminderen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content