Kort nieuws

Zeven Smart Mix-subsidies uitgereikt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Adviescommissie Smart Mix heeft zeven consortia uitgekozen voor een miljoenensubsidie. De winnende hoofdaanvragers zijn Lionix, de Radboud Universiteit Nijmegen, Stichting Applied Piezo, de TU Delft, de Universiteit Leiden, de Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht. De NWO en het ministerie van Economische Zaken zullen nu een definitief besluit nemen over het toekennen van de subsidies.

Smart Mix werd vorig jaar maart gelanceerd met een jaarlijks budget van 100 miljoen euro. Aanvragers moeten samenwerkingsverbanden zijn van kennisinstellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Doordat er geen eisen aan het type aanvraag verbonden waren, ontving de commissie in totaal voor 2,1 miljard euro aan aanvragen van 155 consortia.

Het Twentse Lionix kreeg een positief advies voor het Memphis-programma, oftewel Merging Electronics and Micro and Nano Photonics in integrated systems. De Radboud Universiteit Nijmegen wil met Smart Mix-geld werken aan een interface tussen hersenen en computers. De TU Delft gaat samen met onder meer de Universiteit Leiden werken aan het realtime zichtbaar maken van atomen. Hoeveel elk project krijgt, zal bij de definitieve toekenning besloten worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content