Kort nieuws

Zeven consortia gaan A58-spookfiledienst verder ontwikkelen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De proef om spookfiles aan te pakken op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven gaat de ontwikkelfase in. De afgelopen maanden hebben elf consortia concepten opgesteld voor diensten die weggebruikers lokale, slimme en situatieafhankelijke rijadviezen geven. Zeven hiervan gaan hun idee nu verder ontwikkelen tot een prototype, samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en Rijkswaterstaat. Eind dit jaar starten de tests op de A58.

Het project deelt de spookfiledienst op in drie stukken. Het eerste van deze ‘percelen’ betreft data-inwinning over de situatie op de weg. Hier gaan twee consortia aan de slag: Be-Mobile met Goudappel Coffeng en Siemens, en Innovactory met de ANWB, Siemens, Tomtom en de TUE. In het tweede perceel kijken drie samenwerkingsverbanden naar de aanlevering van informatie op maat aan weggebruikers: Sioux met Beijer Automotive, NXP, Prime Data, RTL Nederland en TNO, Technolution met Imtech, NXP en de TU Delft, en V-Tron met Beijer, Be-Mobile, Fantazm, Fourtress, NXP, Spring, .Tim en TNO. Op het derde perceel, de wegkantsystemen, storten zich weer twee consortia: Siemens met Be-Mobile en Vialis met NXP.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content