Kort nieuws

Zetes toch nog stabiel in 2012

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Na een kwakkelende start heeft de tweede helft van 2012 de resultaten van Zetes in lijn gebracht met het jaar ervoor. De omzet kwam in totaal uit op 214 miljoen euro, drie procent minder dan in 2011. De winstgevendheid kreeg wel een knauw, het Brusselse bedrijf zag zijn nettoresultaat met 36 procent dalen naar 4,5 miljoen euro.

Goods ID, de poot die oplossingen levert voor de logistieke keten en het grootste deel van de inkomsten genereert, had aan het begin van 2012 veel last van de economische onzekerheid in de eurozone. Om hier beter mee om te gaan, is Zetes zich op zijn zes belangrijkste producten gaan focussen. Dat wil het bedrijf dit jaar verder doorvoeren door alleen hierin te investeren. Mede door dankzij deze maatregel wist Zetes zijn omzet bij Goods ID over 2012 nog een half procentje te doen groeien, naar 172 miljoen euro.

Bij People ID, dat oplossingen levert voor persoonsidentificatie, daalden de inkomsten met 14,5 procent naar 43 miljoen euro. Deze tak moet het vooral hebben van grote contracten met bijvoorbeeld overheden waarbij Zetes een oplossing levert en uitrolt. Het afgelopen jaar werden er geen van dergelijke projecten opgestart. In 2013 zal dat anders zijn, de Belgische regering heeft het bedrijf de order van het nieuwe rijbewijs gegund voor de komende vijf jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content