Zesde generatie Bluecore van CSR


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

CSR lanceert de zesde generatie van zijn Bluecore-chip voor Bluetooth. Bluecore6 ondersteunt de laatste versie (v2.1+EDR) van de Bluetooth-specificatie en is gebaseerd op CSR‘s Auristream-technologie voor verbeterd stemverkeer. Auristream vermindert het vermogenverbruik in de Bluecore6-Rom met 40 procent vergeleken met standaard Bluetooth-transmissiemethoden.

CSR heeft de RF-performance verbeterd zodat de Bluecore6 een klasse 1 Bluetooth-bereik heeft zonder externe vermogenversterker. In vergelijking met Bluecore4 is de verbindingsmarge in totaal verbeterd met 11 dB. Twee verbeterde scanmethodes laten Bluecore6-Rom toe om tot 86 procent van het vermogenverbruik te saven.

In conditionele scan modus wekt Bluecore de minimaal benodigde delen van de radio voor een snelle scan voor activiteit in de 2,4 GHz-band. Bij activiteit wordt de normale Bluetooth-scan geactiveerd, in het andere geval blijft de radio in slaap. In casual scan mode wordt het periodiek wekken van de Bluecore6-Rom gesynchroniseerd met de basisbandchip, zodat de host VCTXO niet onnodig wordt gewerkt.