Kort nieuws

Zaaikapitaal voor Gentse maker van proefdierscanners

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Gentse start-up Molecubes heeft 1,9 miljoen euro opgehaald voor de marktintroductie van zijn ct-, pet- en spect-scanners voor muizen en ratten. Het geld werd opgehaald bij het Qbic Arkiv Fonds en een viertal privé-investeerders.

Ct, pet spect worden vaak gebruikt in onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en zeldzame ziekten. Vanwege de afmetingen, kosten en kennis zijn dergelijke scanners op het moment echter vaak alleen beschikbaar voor experts bij grote onderzoekscentra. Molecubes wil dit soort beeldvormende systemen breder beschikbaar maken voor de onderzoekswereld met een modulair systeem dat relatief klein en goedkoop is en een eenvoudig te bedienen. Voor elke beeldvormende techniek is een aparte ‘kubus’ beschikbaar, waardoor klanten hun eigen systeem kunnen samenstellen.

Molecubes werd enkele jaren terug opgericht als spin-off van de Universiteit Gent en Iminds. Het denkt binnen vijf jaar te kunnen uitgroeien tot een wereldspeler in de preklinische-beeldvormingsmarkt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content