Tools&Toys

Yocto 1.3 breidt tooling uit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Yocto-project heeft versie 1.3 vrijgegeven van zijn platform om embedded-Linuxomgevingen samen te stellen en te compileren. De tools kunnen flinke verbeteringen tegemoet zien, zowel in de commandoregel als de grafische interface. Daarnaast is er ondersteuning toegevoegd voor verschillende nieuwe versies van pakketten, zoals Linux 3.4, GCC 4.7 en EGLibC 2.16. In totaal zijn er zo‘n vijfhonderd openstaande bugs en verbeterpunten opgelost.

Andere verbeteringen zijn onder meer de mogelijkheid om GLES-versnelling te gebruiken zonder X11, EFI in de Grub-installer, en de mogelijkheid om met host-systemen zonder X11 te werken. Op toolgebied zijn er onder meer verbeteringen in het bijhouden van de build-geschiedenis en de mogelijkheid om de build-tijd grafisch in beeld te brengen, en is er een start gemaakt met regressietests voor Bitbake.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content