XSens overgenomen door Fairchild

Reading time: 1 minute

Author:

XSens, de Enschedese specialist in 3D-bewegingssensoren, is onlangs overgenomen door het Amerikaanse Fairchild Semiconductor. De twee bedrijven zeggen al ruim een jaar samen te werken. Ze willen voorlopig niet ingaan op details over de acquisitie of toekomstplannen, maar ze verwachten op korte termijn met een gezamenlijk product naar buiten te treden.

XSens ontwikkelt Mems-gebaseerde sensorsystemen om driedimensionale bewegingen in kaart te brengen, voornamelijk gericht op bewegingen van personen. De sensoren worden onder meer toegepast in de filmindustrie, sportanalyses en revalidatie, maar kennen ook toepassingen in bijvoorbeeld voertuigen en robots. Het bedrijf gebruikt daarvoor Mems-gebaseerde accelerometers en gyroscopen die in kleine nodes worden geïntegreerd.

Waarschijnlijk maakt de overname onderdeel uit van een offensief van Faichild in de markt voor Mems-sensoren. Het bedrijf nam enkele jaren geleden ook al een start-up over voor Mems-gyroscopen. Vandaag de dag heeft het Amerikaanse nog geen Mems-sensoren opgenomen in zijn aanbod, zegt XSens op zijn eigen website dat Fairchild juist een belangrijke leverancier is van Mems-accelerometers.