Tools&Toys

XMC Alpha Data heeft Virtex-6-brein

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Alpha Data brengt zijn eerste PCI Express-mezzanine op de markt met een Virtex-6. De ADM-XRC-6TL is uitgerust met de SX240T-ES-FPGA van Xilinx en 1 of 2 Gbyte DDR3-SDRam. Door zijn flexibele architectuur ondersteunt het bord ook de grotere programmeerbare devices, waaronder de LX240T, LX365T, LX550T, SX315T en SX475T. De XMC is volledig compatibel met de industriestandaard Vita 42.3 voor de PCI Express-backplane en levert zeer goede DSP-prestaties, wat het platform geschikt maakt voor veeleisende toepassingen op het gebied van beeldverwerking en elektronische intelligentie (Elint).

Belangrijk kenmerk van de ADM-XRC-6TL is de brug van PCI Express naar de lokale bus, die voor een eenvoudige en snelle verbinding zorgt tussen host en FPGA-systeem. Daarnaast biedt de XMC acht high-speed seriële links en tot 146 LVCMos/LVDS-I/O‘s voorop en twaalf high-speed seriële kanalen, een PCI Express x4-interface en 24 GPIO‘s achterop. Voor I/O-intensieve toepassingen zijn 32 GPIO‘s bij te zetten via een optionele PN4-connector. Een breed scala aan voorpaneeladapters maakt applicatiespecifieke interface-uitbreidingen mogelijk voor bijvoorbeeld high-performance analoog, Cameralink, LVDS en RocketIO (koper en optisch).

Alpha Data levert een softwareontwikkelkit mee. Deze bevat referentieontwerpen, een Api en drivers voor Linux, VXWorks en Windows.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content