Kort nieuws

Xilinx partnert met Barco Silex in video over IP

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

In samenwerking met Barco Silex brengt Xilinx een ontwikkelplatform op de markt voor video over het Internet Protocol (IP). De geboden oplossing bestaat uit hardwaregevalideerde bouwblokken, referentieontwerpen en integratiediensten voor de programmeerbare (systeem)chips van de FPGA-gigant. De partners richten zich op OEM‘s van broadcastapparatuur, die hiermee eenvoudig de laatste video-over-IP-functionaliteit kunnen toevoegen aan bestaande en nieuwe producten.

’In de broadcastwereld is de overstap naar IP-gebaseerde infrastructuren lastig omdat de industriestandaarden voortdurend in beweging zijn. Dat legt weer druk op de apparaatbouwers, die de opkomende technologieën telkens moeten implementeren‘, verklaart Ben Runyan van Xilinx. ’Met onze one-stop-shop bieden wij hun nu een uitgebreid FPGA-gebaseerd platform waarop zij toekomstbestendige IP-video-oplossingen kunnen ontwikkelen. De herprogrammeerbaarheid maakt het mogelijk om de veranderingen in de standaarden bij te houden en te focussen op de innovatieve features.‘

Als eerste introduceren de partners een platform op basis van Xilinx‘ 7-serie. Dit biedt onder meer video-interfaces, bouwblokken voor datacompressie en -verwerking en ondersteuning voor verschillende video-over-IP-protocollen, waaronder SMPTE 2022. Daarnaast is er de mogelijkheid om videokanalen te bundelen, zodat elke rekmodule meer kanalen aankan en er minder modules nodig zijn. Dat bespaart weer ruimte en energie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content