Kort nieuws

Xilinx koopt specialist in embedded Linux

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

FPGA-maker Xilinx heeft voor een onbekend bedrag het Australische Petalogix overgenomen, specialist in Linux voor de processoren in Xilinx-gebaseerde systemen. Traditioneel zijn dat de Microblaze-softprocessor en de PowerPC-kernen die Xilinx in het verleden inbouwde. Recentelijk zijn dat ook de Arm-Cortex-processoren in het paradepaardje van Xilinx, de Zynq. Het laat zich raden dat dit de voornaamste reden is voor de overname. Bij deze hybride architectuur van CPU en FPGA speelt software een veel prominentere rol dan voorheen.

De Petalinux-ontwikkelkit is een collectie van drivers voor de Xilinx-gereedschappen en hardware en bibliotheken voor communicatie met de programmeerbare logica vanuit de processor. De tool kan bijvoorbeeld automatisch board support packages (BSP‘s) genereren. De omgeving is goed geïntegreerd met Xilinx‘ eigen embedded development kit (EDK) voor het werken met de processoren in Xilinx-systemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content