Tools&Toys

Xilinx-FPGA voor cryptografie goedgekeurd door NSA

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Xilinx‘ Spartan-Q-oplossing voor defensietoepassingen heeft de goedkeuring gekregen van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) voor gebruik in type 1 cryptografische systemen. De goedkeuring heeft betrekking op de FPGA‘s, de designflow voor isolatie en de Security Monitor 2.0-IP, die samen de basis vormen voor ontwerpen met beveiligde communicatie. De FPGA komt uit de Spartan-familie, wat betekent dat hij is geoptimaliseerd voor prijs en stroomverbruik ten koste van de prestaties. De oplossing is dan ook geschikt voor batterijgevoede apparaten die een beveiligde verbinding vereisen.

Een belangrijk onderdeel van de goedkeuring is de mogelijkheid om functionaliteit in een device te isoleren van de rest. Deze isolatie blijft ook in stand in geval van systeemfalen. Deze techniek komt niet alleen van pas om aan de eisen van de NSA te voldoen, maar ook voor toepassingen zoals commerciële luchtvaart (DO-254) en commerciële cryptografische systemen voor de Amerikaanse overheid die moeten voldoen aan de Fips-140-standaard.

Naast zijn beveiligingscapaciteiten biedt de Spartan-6Q-reeks mask set-controle, een langere productlevensduur dan zijn pincompatibele commerciële tegenhangers en is beter bestand tegen ruwe omgevingen. De complete oplossing bevat verder ingebakken DDR3-geheugencontrollers en beveiliging tegen gesleutel. De familie is beschikbaar in de I-temperatuurreeks (-40 tot 100 graden Celsius) en de Q-reeks (-40 tot 125 graden Celsius). Later dit jaar zullen er ook Virtex-modellen in de 6Q-reeks verschijnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content