Technieuws

Xilinx combineert Arm met FPGA

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Zoals te verwachten was, komt Xilinx met FPGA‘s waarin een Arm-processor ingebakken zit. Het bedrijf kiest voor een op 800 MHz draaiende dualcore-uitvoering van de Cortex-A9, zijn high-end lijn. Met de combinatie, die de naam Extensible Processing Platform heeft gekregen, kunnen ontwikkelaars makkelijker hun OS-gebaseerde toepassingen combineren met de parallelle rekenkracht van een FPGA. Volgens Xilinx zal de Arm-kern ook de FPGA-logica dynamisch kunnen herprogrammeren. Het duurt nog wel even voordat het silicium op de markt komt: pas begin volgend jaar durft het bedrijf hier iets over te zeggen.

Xilinx en Arm sloten vorig jaar oktober een overeenkomst, zonder daar echter veel over naar buiten te brengen. Begin dit werd echter duidelijk dat de bedrijven samenwerken aan de volgende generatie van de Amba-bus. Die blijkt nu ten grondslag te liggen aan een nauwe integratie van de processorkern en het programmeerbare silicium. De Axi-protocollen, het Amba-deel voor high-performance gegevensuitwisseling, zullen worden gebruikt voor communicatie tussen de core en de FPGA. Ook dynamische herconfiguratie loopt via deze bus.

Eerder dit jaar kwam ook Actel met een FPGA met geïntegreerde Arm-kern. Hier gaat het echter om de minder krachtige Cortex-M3-lijn, die met name bedoeld is voor microcontrollertoepassingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content