Xenics groeit naar Singapore

Reading time: 1 minute

Author:

De Leuvense detectorontwikkelaar Xenics heeft een kantoor geopend in Singapore. Sinfrared, zoals de vestiging is gedoopt, richt zich op marktuitbreiding, lokale ondersteuning en goedkopere volumeproductie voor Azië, Australië en het Midden-Oosten. Xenics‘ Singaporese dochter gaat bovendien klantspecifieke camera‘s en IC‘s ontwerpen. De leiding komt in handen van Raf Vandersmissen.

Xenics verwacht met Sinfrared kosten te kunnen besparen in de productie van zijn geavanceerde camera‘s en infrarooddetectors. De dure euro dwong de Leuvenaren op zoek te gaan naar alternatieve productielocaties. ’Met deze uitbreiding combineren we flexibiliteit in productontwikkeling en productprestaties met substantiële kostenvermindering in de volumemarkt‘, zegt Xenics-oprichter en –CEO Bob Grietens. ’Ook kunnen we wereldwijde markten beter lokaal ondersteunen dan vanuit onze Europese thuisbasis.‘

De sleutelontwikkelingen blijven wel in Leuven, aldus Grietens. Onderzoekers op het hoofdkantoor blijven verantwoordelijk voor de stap naar een hogere resolutie, verbeterde InGaAs-technologie, betere performance en speciale projecten.