Kort nieuws

X-fab neemt First Silicon over

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Duitse foundry X-fab neemt zijn Maleisische branchegenoot First Silicon over. De capaciteit van X-fab verdubbelt daarmee bijna en komt op het equivalent van 700 duizend 200 mm wafers per jaar. De aankondiging volgt op de presentatie van X-fabs jaarcijfers, die voor het tweede jaar op rij positief zijn. De Duitse foundry voor analoge en mixed-signal IC‘s boekte vorig jaar een recordomzet van 162,7 miljoen euro, een stijging van 14,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Na jaren verlies lijkt het bedrijf daarmee definitief uit het dal te zijn gekropen.

De overname zal geschieden op basis van gelijkwaardige aandelenruil en is naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar rond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf zal XFab Silicon Foundries gaan heten en krijgt beschikking over productiefaciliteiten in het Duitse Erfurt, het Amerikaanse Lubbock, het Britse Plymouth en het Maleisische Sarawak. Naar verwachting zal de jaaromzet rond de 250 miljoen euro liggen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content