Personen en bedrijven

World Economic Forum bekroont Greenpeak en Lemnis als technologiepionier

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Onder de 34 ondernemingen die het World Economic Forum tot ’technology pioneer 2009‘ heeft bestempeld, bevinden zich twee Nederlandse: Greenpeak en Lemnis Lighting. De organisatie vindt dat deze bedrijven tot de top van innoverende bedrijven behoren en verwacht dat hun technologie een grote impact zal hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven.

Het in Utrecht gehuisveste Greenpeak legt zich toe op extreem energiezuinige Zigbee-modules die hun energie uit de omgeving betrekken en geen batterijen nodig hebben. Dat is met name interessant voor sensornetwerken. Het Bossche Lemnis, dat voortkomt uit Philips, maakt energiezuinige led-verlichting die compatibel is met standaard gloeilampen.

Beide bedrijven wonnen in de categorie Energie en Milieu, samen met negen anderen. Naast deze categorie zijn er nog Biotechnologie en Gezondheid en IT. In totaal waren er 320 bedrijven genomineerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content