Winst Roth & Rau, orderniveau verviervoudigd


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Machinebouwer Roth & Rau, eigenaar van OTB Solar, blikt tevreden terug op het tweede kwartaal en de eerste helft van het jaar. Het afgelopen kwartaal groeide de omzet met 64 procent naar 83,5 miljoen euro en de winst voor rente en belastingen (Ebit), nog negatief in het eerste kwartaal, naar 6,8 miljoen euro. De omzet van 118,9 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2010 verschilt niet veel van die in de dezelfde periode een jaar eerder, maar het orderniveau heeft nu al een omvang bereikt dat even groot is als dat van heel 2009.

Roth & Rau kreeg voor 265 miljoen euro aan bestellingen binnen in de eerste helft van het jaar, waarvan 228,8 miljoen euro in het solarsegment, en dat betekent vergeleken met vorig jaar een verviervoudiging van de waarde die de orders vertegenwoordigen. Een grote order uit India was daar grotendeels voor verantwoordelijk. OTB‘s aandeel in de orders bedroeg 84,6 miljoen euro. Er stond per 30 juni voor 351 miljoen euro aan bestelde machines bij de Duitsers in de boeken – een record.