Tools&Toys

Wind River voegt UI-instrumentatie toe aan Android-testkit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met een update van zijn Framework for Automated Testing (Fast) voor Android introduceert Wind River een kit voor het programmatisch bedienen van de gebruikersinterface. Ontwikkelaars kunnen hiermee de menselijke interactie met de applicatie nabootsen en zo stelselmatig de GUI tegen het licht houden en de toepassing functioneel testen. De UI-testcases zijn herbruikbaar op verschillende hardware. Dezelfde software kan daardoor worden getest op smartphones, tablets en andere devices waar Android op draait.

De Eclipse-gebaseerde UX Test Development Kit wordt aangestuurd en beheerd vanuit Fast. Een debugger loopt mee om eventuele problemen terug te kunnen vinden. De kit ondersteunt ook handelingen zoals het slepen van elementen en het invoeren van tekst via een virtueel of fysiek toetsenbord. Daarnaast kan de kit worden gebruikt voor het testen van HTML5-gebaseerde applicaties die in een ingebedde browser draaien. Verder ondersteunt de kit abstracte tests voor standaard Android-toepassingen zoals browser en e-mail, contacten, mediaspeler en de camera. Voorbeelden zijn meegeleverd voor diverse toepassingen in de Android Market.

Naast de UI-kit voegt Wind River diverse andere features toe aan Fast. Zo beschikt de nieuwe versie over Android Score, een benchmark-index die de prestaties van het device afzet tegen referentie-implementaties zonder de hele testsuite uit te voeren. Een wizard maakt het eenvoudiger om bordconfiguraties in te stellen en tests te bouwen. Ook geeft de tool grafisch het CPU-gebruik, het stroomverbruik en de geheugenbelasting weer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content