Wind River pimpt Android voor medische toepassingen, multimedia en interfaces

Reading time: 1 minute

Author:

Wind River brengt drie nieuwe Android-uitbreidingspakketten uit gericht op respectievelijk user experience, netwerken en medische randapparatuur. De bundels voegen specifieke functionaliteit toe aan het standaard Android-platform voor deze gebieden. Ontwikkelaars kunnen de componenten naar believen inzetten of weglaten en combineren met andere componenten.

De User Experience-module bevat onder meer functionaliteit om zeer snel op te starten. Hieronder vallen het ontwaken uit Ram-geheugen binnen een seconde en vanuit flash binnen acht seconden. Een in het oog springende component binnen de bundel is de mogelijkheid om apps in een venster te draaien en daarmee meerdere toepassingen naast elkaar open te hebben. Verder bevat het pakket onder meer multimediafunctionaliteit en een firmwarebeheersysteem met online en offline updates.

Het Connectivity-pakket bevat uitbreidingen voor de DLNA-standaard voor communicatie rond multimedia, SyncML-ondersteuning en FM-radiomogelijkheden.

Het Medical-pakket ten slotte is gericht op fabrikanten van medische randapparatuur die het Android-platform willen benutten. De module brengt ondersteuning voor de IEEE 11073-stack, waarmee bijvoorbeeld weegschalen en bloeddrukmonitoren informatie uitwisselen. Ook heeft Wind River een geoptimaliseerde implementatie van het Bluetooth Health Device Protocol toegevoegd en toepassingen voor het beheer van medische sensoren en weergeven van resultaten.