Kort nieuws

Wind River koopt het Roemeense Comsys

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse RTOS-leverancier Wind River heeft alle uitstaande aandelen van Roemeense embedded-softwareontwikkelaar Comsys gekocht voor 1,03 miljoen euro. De Roemenen uit Galati ontwikkelen met 52 medewerkers voor onder meer de ruimtevaart en defensiesector. Wind River werkt al sinds 2004 met Comsys samen aan verschillende projecten en kan in de Benelux onder meer ASML, Barco, Océ, Philips Medical en Thales tot zijn gebruikersschare rekenen.

Een voordeel voor Comsys is dat Wind River begin dit jaar de realtime technologie voor Linux van zijn landgenoot FSMLabs heeft overgenomen. Het ontwikkelingscentrum van Comsys gaat voor Wind River werken aan de Linux-besturingssystemen met de nadruk op automotive, VXWorks-platformen gericht op netwerken, testen en verificatiemethodes voor bestaande ruimtevaart- en defensieprojecten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content