Technieuws

Wind River bundelt Linux-platform met open-source Android

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De eerste helft van 2009 komt Wind River met een commercieel softwarepakket voor Android. Het bedrijf uit het Californische Alameda bundelt Googles open-source stack voor mobiele telefoons met zijn eigen Linux-variant, inclusief Android-specifieke patches, een laaggebaseerd buildsysteem, een raamwerk voor geautomatiseerd testen en voorgeïntegreerde technologieën van derde partijen. Het platform zal zijn geoptimaliseerd voor de belangrijkste telefoonhardware. Op het Mobile World Congress eerder dit jaar demonstreerde Wind River zijn Linux-kernel al op prototype Android-architecturen van NEC, ST en Texas Instruments.

Verder maakte Wind River bekend dat het Kyocera Wireless gaat helpen bij de bouw van een nieuw productplatform op basis van Android. De Californiërs leveren daarbij de diensten voor de systeemintegratie. De Japanse grootmacht in consumentenelektronica en industriële apparaten is een pionier in de ontwikkeling van slimme telefoons met open softwarearchitecturen. Zo bracht het bedrijf al in 2000 verschillende toestellen uit op basis van het Palm-besturingssysteem en introduceerde het in 2002 ‘s werelds eerste Linux-telefoon, de Delta2.

De aankondigingen van Wind River volgen op het bericht dat Google en de Open Handset Alliance (OHA) de ontwikkelomgeving voor Android uitbrengen onder de open-source Apache 2.0-licentie. Wie software verspreidt die hieronder valt, moet ook de broncode beschikbaar maken. Wind River is sinds november vorig jaar lid van de OHA.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content