Kort nieuws

Wereldwijde private-equityspeler koopt CMosis

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

CMosis komt in handen van TA Associates, een private-equityfirma met kantoren in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hongkong. Er gonsden al geruchten over een overname, maar de Antwerpse specialist in beeldsensoren heeft nu officieel bevestigd dat de kogel door de kerk is. TA koopt de bestaande aandeelhouders, ING België en de Vlaamse risicokapitaalschieters Capital-E en PMV, uit. Hoeveel geld er gemoeid is met de transactie hebben de partijen niet bekendgemaakt. Begin volgend jaar moet de overname in kannen en kruiken zijn.

‘Met TA kunnen we groeien als een onafhankelijk bedrijf’, verklaart CMosis-CEO Luc De Mey. ‘Het is een sterke financiële partner met een uitgebreid trackrecord in het bouwen van technologieondernemingen. De firma heeft ook uitgesproken ons te zullen ondersteunen in onze verdere weg omhoog.’ ‘CMosis is winstgevend, heeft een goede reputatie en een aantrekkelijk klantenbestand en vertoont een indrukwekkende en versnellende groei’, aldus J. Morgan Seigler van TA in Londen, die samen met zijn vestigingsdirecteur Ajit Nedungadi zitting zal nemen in het bestuur van hun Antwerpse aanwinst.

Het in 1968 opgerichte en tachtig medewerkers tellende TA Associates is een van de oudste en grootste private-equityfirma’s ter wereld. Naar eigen zeggen investeert het in groeiende niet-beursgenoteerde ondernemingen, met als doel hun managementteams te helpen hun business uit te bouwen. Sinds zijn oprichting heeft TA achttien miljard dollar gestoken in meer dan vierhonderd bedrijven in uiteenlopende industrieën, vooral in de consumentenmarkt, de financiële sector en de gezondheidszorg.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content