Wees geduldig met de IND


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 3 minutes

B.Z. vraagt:

Ik ben salesmanager Rusland voor een Nederlands hightechbedrijf. Omdat het bedrijf zijn verkoopactiviteiten in Oost-Europa op een andere manier gaat vormgeven, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Enkele maanden geleden kreeg ik een aanbieding voor een interessante functie als salesmanager bij een medisch technologiebedrijf. Mijn Russische nationaliteit is echter de oorzaak van grote problemen.

Mijn werkvergunning was namelijk gekoppeld aan mijn vorige werkgever. Hoewel ik geen werkvergunning meer nodig heb onder de nieuwe wet, moet mijn verblijfsvergunning worden aangepast. Door de bureaucratische, stroperige procedures bij de IND dreigt voor mij nu zelfs een situatie zonder werk en zonder uitkering. Vorige week kreeg ik nog een brief met een verzoek om nadere informatie. Hoewel de aanvraag is ingediend door mijn nieuwe werkgever, vond de IND het nodig schriftelijk bij mijzelf te informeren of ik wel een fulltime job heb gekregen.

Mijn nieuwe werkgever wil mij graag helpen, maar is met handen en voeten gebonden aan de wet. Welke mogelijkheden zijn er om mij uit de problemen te helpen? En hoe lang zou het nog duren totdat de immigratiedienst de papieren in orde heeft? Mij is vóóraf verteld dat de procedure maar twee weken in beslag zou nemen.

De headhunter antwoordt:

Het was een schoon voornemen van onze minister van Vreemdelingenzaken om de zogenaamde kennismigrantenprocedures vlot en soepeltjes te laten verlopen. In heb de kamerstukken er nog eens op nageslagen. De procedure moet op ’kortst mogelijke termijn‘, ’bij voorkeur binnen twee weken‘ worden voltooid. De minister van Economische Zaken verzekerde ons dat wij hem persoonlijk mochten opbellen indien er problemen zouden ontstaan met de uitvoering van de nieuwe wet. Indien hij hieraan gehouden was, had hij dagelijks boze werkgevers aan de telefoon gehad.

Toegegeven, de procedures zijn vlotter dan onder het oude regime, maar er zijn verwachtingen gewekt die de overheid beslist niet kan waarmaken. De gemiddelde doorlooptijd bedraagt momenteel zes weken. De gevolgen zijn bijzonder vervelend voor alle belanghebbenden. De situatie waarin je bent beland is dan ook niet uniek.

Bedrijven doen alles om de pijn te verzachten. Er zijn constructies met stageovereenkomsten en kennismigranten gaan soms ondanks alle risico‘s gewoon aan het werk. Buitenlandse bureaus verlonen de kennismigranten voor de periode totdat de procedure is afgerond. Dit is illegaal voor zowel de opdrachtgever als het bureau. Ik ken zelfs een PZ-functionaris die de kosten uit eigen portemonnee heeft betaald.

Het is een blamage voor Nederland dat werkgevers zich in deze bochten moeten wringen. Dit komt onze internationale concurrentiepositie beslist niet ten goede. Het is schadelijk voor ons land, dat toch al niet boven aan op de lijst van favoriete bestemmingen staat. Veel kennismigranten kiezen voor Duitsland, Engeland of Frankrijk, waar de procedure echt niet meer dan twee weken in beslag neemt.

Al deze kritische opmerkingen zul je ongetwijfeld onderschrijven, maar ze helpen je niet verder. Het enige dat je kunt doen is een beleefd telefoontje plegen om begrip te vragen voor je netelige situatie. Andere oplossingen zijn er helaas niet.

Een les is dat je als buitenlander niet moet opzeggen voordat alle formaliteiten zijn vervuld om in dienst te treden bij de nieuwe werkgever.

Voor vragen aan de headhunter: anton.van.rossum@ir-search.nl