Tools&Toys

Wavepro 700ZI-familie Lecroy haalt 6 GHz

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Lecroy lanceert een nieuwe lijn digitale oscilloscopen, seriële data-analyzers en diskdriveanalyzers. De 700ZI-reeks borduurt voort op de Wavepro-lijn. De instrumenten hebben een bemonsteringssnelheid van 20 GS/s op alle vier de kanalen, maar als je niet alle ingangen gebruikt, kan die snelheid oplopen tot 40 GS/s. De oscilloscopen komen standaard tot een geheugenruimte van 10 Mpts per kanaal, de analyzers halen het dubbele. Lecroy biedt de mogelijkheid om het geheugen op te voeren naar 128 Mpts per kanaal.

De kastjes zijn allemaal voorzien van Lecroys X-Stream II-technologie voor snelle doorvoer. Deze architectuur gebruikt variabele signaallengtes om de efficiëntie van het CPU-cachegeheugen te verhogen. X-Stream II krijgt ondersteuning van een Intel Core 2 Quad-processor, snelle databussen, een 64 bit besturingssysteem en tot 8 Gbyte Ram. Het resultaat is een tien tot twintig keer snellere verwerking van lange records, claimt Lecroy.

De Wavepro 700ZI-oscilloscopen zijn leverbaar met bandbreedtes van 1,5, 2,5, 3,5, 4 en 6 GHz. De seriële data-analyzers zijn er in varianten met 2,5, 3,5, 4 en 6 GHz. De diskdriveanalyzers uit de 700ZI-serie hebben een bandbreedte van 3,5 of 6 GHz.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content