Nieuws

Wat betekent de NXP-Qualcomm-deal voor Nederland?

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Leidt de overname van NXP door Qualcomm tot ontslagen en dichte fabrieken in Nederland? Nee, er is zelfs gegronde reden om te hopen dat benutting van de synergie tussen de bedrijven leidt tot uitbreiding van de activiteiten.

Rust is de NXP-werknemer niet gegund. Na de overlevingsstrijd die volgde op de afsplitsing van Philips waren er misschien enkele business-as-usual-jaren, maar ook daarin werd op zijn Amerikaans flink met mensen geschoven als een project werd geannuleerd of juist prioriteit kreeg toegekend. Vervolgens kreeg het consolidatievirus vat op de Eindhovense chipmaker, die zich met een grote overname terugvocht in de top tien maar vervolgens alsnog werd opgeslokt door een van de spelbepalende titanen in de industrie.

Dat de fusie met Freescale additionele reorganisaties met zich meebracht, ook op technische afdelingen, is geen geheim. NXP is nog volop bezig deze uit te voeren. Maar hoe zit dat met de overname door Qualcomm? Zijn daar nog vervelende consequenties aan verbonden voor NXP’s operaties in Nederland?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content