Analyse

Waarom Intel-topman Krzanich echt werd ontslagen

Leestijd: 3 minuten

Als de business lekker liep bij Intel had de raad van commissarissen wel een manier gevonden om Krzanich op zijn post te houden. Maar de business loopt niet lekker, dus moest er een stok worden gevonden om mee te slaan – de ware reden(en) wil het bedrijf natuurlijk niet aan de grote klok hangen. Het werd een onschuldige relatie met een collega.

Dat is mijn gevoel na een rondje langs de Silicon Valley-pers. U moet mij dus niet op mijn woord geloven; dit is geen onderzoeksjournalistiek. Ik heb geen eigen bronnen en ik heb geen contact opgenomen met Intel. Wel heeft in de loop der jaren mijn bewondering voor het bedrijf steeds meer plaatsgemaakt voor wantrouwen jegens diens pr-machine. Daarom ben ik niet geneigd om Intel het voordeel van de twijfel te geven. Dat u het maar weet.

De opgegeven reden voor het ontslag is verdacht omdat het niet aansluit bij de bedrijfscultuur van Intel. De processormaker heeft weliswaar net als alle Amerikaanse bedrijven strikte regels op papier staan over gewenste en ongewenste intimiteiten op de werkvloer, maar in de praktijk wordt daar soepel mee omgesprongen. Zo ontmoette Krzanich’ (inmiddels overleden) voorganger Paul Otellini zijn vrouw bij het bedrijf. Die relatie is nooit een geheim geweest. Die van Krzanich ook niet, naar het schijnt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content